Onze school

Hier speelt iedereen de hoofdrol. In onze ogen is dat belangrijk voor kinderen, ouders en docenten. En daaraan werken we dag in dag uit. Natuurlijk zijn er andere scholen die hun leerlingen op de eerste plaats zetten. Iedere school geeft alles wat het heeft, want aan goede wil is geen gebrek. Maar goede wil is geen garantie op succes. Wij gaan een stap verder.

We geven leerlingen, ouders en docenten de absolute hoofdrol. Dat doen we, omdat we ervan overtuigd zijn dat iedereen dan volledig tot zijn recht komt. Dat iedereen tot bloei komt en zich ontwikkelt.

Zelfstandig denkend en handelend

Met onze uitgangspunten zorgen we ervoor dat we de kinderen begeleiden in een veilig pedagogisch klimaat om te komen tot zelfstandige denkende en handelende individuen op het gebied van kennis, vaardigheden en attitude binnen de school en de directe leefomgeving.
De belangrijkste taak die hierbij hoort, is om kinderen een goede basis mee te geven voor hun toekomst in het voortgezet onderwijs en aansluitend in de maatschappij.

In de hoofdrol

Geheel in lijn met het meest kenmerkende element van de octopus (de tentakels) hebben we acht uitgangspunten geformuleerd. Die gelden voor al onze hoofdrolspelers:

We toetsen ons (dagelijks) beleid daadwerkelijk aan deze uitgangspunten, omdat we willen bereiken dat iedereen de hoofdrol speelt die hem of haar toekomt én dat op een manier doet waar hij/zij gelukkig van wordt.

Werken aan individueel resultaat

Door opbrengstgericht te werken is het voor ons mogelijk om het onderwijs zoveel mogelijk aan te passen aan de individuele leerling en/of groep leerlingen. Dat sluit mooi aan op onze hoofdrol-gedachte. Opbrengstgericht werken wil zeggen dat de onderwijskwaliteit geoptimaliseerd wordt en dat er doelstellingen worden geformuleerd om resultaten te verwezenlijken.

Vertrouwen

Onze school wil het leren leven in sociale verbanden, het dragen van verantwoordelijkheid en het ingroeien in de wereld van volwassenen bevorderen. We streven ernaar dat kinderen zich veilig voelen, dat ze vertrouwen hebben in ons, in elkaar en in zichzelf.

Motiveren en enthousiasmeren

Octopus is een Rooms-Katholieke basisschool. Daarbij staan we open voor iedereen en vinden we diversiteit enorm belangrijk. Om een school voor en met elkaar te zijn, werken we aan talrijke dingen. Kinderen leren spelenderwijs met elkaar om te gaan en begrip te hebben voor ieders eigenheid, voor ieders rol. We scheppen een veilige en stimulerende leeromgeving voor kinderen. Het hele team heeft daar consequent aandacht voor. We feesten en vieren en gaan in vriendschap en vertrouwen met elkaar om. Wij willen kinderen motiveren en enthousiast maken al hun talenten te ontplooien.

Lowys Porquinstichting

Basisschool Octopus maakt deel uit van de Lowys Porquinstichting. Deze stichting verenigt meer dan 30 scholen en kinderopvanglocaties in de regio. Alle leden bieden elkaar steun en samen hebben de leden meer in huis. Samen behartigen we het belang van de kinderen nog beter.
Kijk op lowysporquin.nl voor meer informatie.