Ouders

Bij basisschool Octopus spelen ouders een belangrijke rol. Ze zijn erg betrokken bij de school en de activiteiten. U leest er meer over op deze pagina.

Bekijk de ouderkalender

Aanmelden

Nieuwe leerlingen zijn van harte welkom op Octopus. Zij krijgen bij ons de hoofdrol die ze verdienen. Wanneer een kleuter 4 jaar wordt, mag hij/zij worden toegelaten tot Octopus.

Ouders kunnen via onze site kennismaken met de school, maar u kunt ook een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek met directeur Henny van Regenmortel. Tijdens dit gesprek komt u meer te weten over de dagelijkse gang van zaken op school, proeft u echt van de sfeer en komt u meer te weten over de acht uitgangspunten.

Daarom is het belangrijk dat dit gesprek tijdens schooluren plaats vindt, zodat u ziet en hoort wat er speelt op school. Als u uw kind heeft aangemeld, kan hij/zij in de maand voorafgaand aan de vierde verjaardag maximaal 5 dagdelen op school oefenen en kennismaken met de school en de groep.

Klik hier voor het intakeformulier.

MR

De Medezeggenschapsraad speelt een ook hoofdrol binnen onze school. De belangrijkste taak van de Medezeggenschapsraad (MR) op basisschool Octopus is het bespreken van schoolse aangelegenheden, deze al of niet goed te keuren en/of hierover advies uit te brengen. Denkt u hierbij aan het formatieplan, vakantieregeling, samenstelling of wijziging van het schoolplan, activiteitenplan etc. De directeur is elke vergadering aanwezig om de lijnen kort te houden.
Binnen de Lowys Porquinstichting is ook een Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR). Deze GMR voert overleg met het College van Bestuur als het gaat over school overstijgende beleidszaken.

Wilt u een rol spelen in de MR? Neem dan contact op met de directie. U kunt langskomen, bellen (0164-85 45 47) en mailen (octopus@lpsnet.nl). We horen graag van u.

Oudervereniging

Onze ouderraad denkt mee en helpt mee bij het voorbereiden van vieringen en activiteiten op school. Wilt u een rol spelen in de ouderraad? Neem dan contact op met de directie. U kunt langskomen, bellen (0164-85 45 47) en mailen (octopus@lpsnet.nl).

BSO Octokids

Buitenschoolse opvang is bedoeld voor kinderen in de basisschoolleeftijd.

Octokids biedt:

• voorschoolse opvang van 6.30 - 8.30 uur,
  • naschoolse opvang op ma, di, do en vr van 15.00 - 18.30 uur en op wo vanaf 12.00 uur
  • vakantieopvang van 7.30 - 18.30 uur, ook per ochtend of middag en op aanvraag vanaf 6.30 uur.

Op roostervrijedagen van de betrokken basisschool is de BSO ook geopend, maar deze opvanguren moeten wel extra aangevraagd worden.  Opvang kan op verschillende manieren worden afgenomen.

Voor meer informatie www.lowysporquin.nl/octo-kids

Overblijven

Uw kind kan overblijven op school. De stichting Breek-4U leidt het overblijven in goede banen. Het systeem is heel flexibel en u kunt online eenvoudig plannen. Na een eenmalige registratie krijgt u inzicht in de planning, de mogelijkheid om aan- en af te melden en inzicht in de facturatie.
Als u uw kind wilt aanmelden, kijkt u op breek-4u.nl en klikt u op de naam van uw school.

Meer informatie vindt u in onze schoolgids en via de site van Breek4U.

Wilt u verlof aanvragen voor uw kind of kinderen?
Klik hier om het aanvraagformulier voor verlof te downloaden.

Voor onze schoolgids, klik hier
Voor de onderwijsinformatiegids LPS, klik hier
Voor ons pestbeleid, klik hier.